Гірські голуби

21-06-2016, 15:50 | Зулуські казки

Трапилося спочатку, при початку почав, з'явилися гірські голуби до одному будинку й знайшли жінку сидячої зовні; вони ввійшли й розкидали золу у її будинку. Вона заплакала. Вона була дружиною, але вона не народила. - Сказала вона: вони прийшли сміятися треба мною, вони бачать, що у мене немає дитину розкидати золу. - З'явилися шість голубів; сказав один: "вукуту". - Запитав іншої: чому ти говориш "вукуту"? - Повторив перший: "вукуту". - Запитав іншої: чому ти говориш ссвукуту"? Вони проробили це перед тою жінкою. - Потім перший сказав: побери ріг, пошевеливайся. Знову сказав іншої: "вукуту". Сказав перший: побери ріг, пошевеливайся, побери згусток крові поклади у горщик, замаж його й відстав його на вісім місяців. Коли пройдуть дев'ять місяців, - сказав він, - відкрий його через дев'ять місяців.

Та вона відкрила, вона знайшла дитя; згусток крові усередині горщика мав дитя. - Сказав гірський голуб: вийми ж його тепер, поклади його у мішок, дай же йому їжу. - Прийшов інший голуб і сказав: загорни його у його покривало, поклади його у глибину будинку; ховай його, щоб про нього не знали інші жінки, давай йому багато, щоб він негайно виріс. Та він негайно виріс.

До вечора прийшов: її чоловік. Дружина запалила великий вогонь. Чоловік не знав про це дитя, дитя лише згустку крові. Та побрала жінка дитя із глибини будинку, вона вийшла з ним, села й поклала його перед ним; вона побрала їжу дитя, поклала її перед ним і сказала: їж же, дитя, ось твоя їжа. - Здивувався її чоловік, заговорив він і сказав: звідки ти побрала це дитя? чиє це дитя? - Сказала жінка: воно моє, мого згустку крові, гірських голубів, які повідали мені мудре: вони сказали, вони веліли мені надрізати себе, зробити. вирізку, побрати мені згусток крові й покласти його у горщик, щоб він став дитиною.

Тоді зрадів чоловік, возблагодарил її й сказав: я веселюся, я радію сьогодні. Ти маєш своє дитя. Дуже добре. Вірно тоді він так сказав. Так виросло дитя зі згустку крові.

Зараз ви читаєте казку Гірські голуби