Бадхланьяна й людожер

13-07-2016, 12:17 | Зулуські казки

Був одного разу хлопчик, ім'я його було Бадхланьяна син Макубата; коли він був маленький, любив він полювати на звірів. Одного разу Бадхланьяна пішов полювати, він убив цило; коли він ішов несучи цило, він побачив, що з'являється багато людожерів: вони оточили його з усіх боків і сказали: здраствуй Бадхланьяна син Макубата. - Він відповів. Поки він стояв серед людожерів, один людожер виступив, схопив цило й з'їв її. Коли людожер з'їв цило, Бадхланьяна піджав ноги, він зробився коротким і кинувся у ніздрі людожерові. - Сказав людожер: ну, Бадхланьяна, виходи; цило твоя. - Відповів Бадхланьява, говорячи усередині ніздрів у людожера, сказав він: навіщо ти зробив так, що з'їв мою цило, і говорив теж, що з'їж

Я мене? Геть там шматок м'яса, навантажся. Людожер знову пчихнув із силою й сказав: ну, Бадхланьяна, виходи, цило твоя. - Відповів він: навіщо ти зробив так, що з'їв мою цило, і говорив теж, що з'їж і мене? Геть там шматок м'яса, навантажся.

Отут усі людожери, побачивши що Бадхланьяна проникнув у ніздрі людожера, утекли; тоді вийшов Бадхланьяна з ніздрів людожера, людожер умер.

Бадхланьяна син Макубата. Бігунок. Коли він рятується втечею, він біжить як від смерті. Здоровань, який змішав кизабо і дав його нгуни.

Буйволиця з телям. Ватажок танцюристів з жезлом, чи може який-небудь іноплемінник так керувати танцем?

Зараз ви читаєте казку Бадхланьяна й людожер