Весілля лісових парфумів

13-07-2016, 12:31 | Вірменські казки

Один мисливець усю ніч бродив по лісу у пошуках видобутку, так усі дарма. Зазбирався він було додому, як раптом чує: з хащі лісу доносяться звуки барабана й лютні. Він пішов у ту сторону, звідки лунала мелодія. Дивиться, а там, на галявині, лісові парфуми відіграють весілля. Про всякий випадок тримаючи на приготування рушниця, мисливець дібрався ближче до дійства й став спостерігати.

А лісові парфуми, меж тем, танцювали весільні танці. Коли веселощі були у самому розпалі, мисливець звернув увагу на те, що на одному з лісових парфумів надітийо плаття точнісінько, як плаття його дружини. Після танців, лісові парфуми сіли за столи, які просто ломилися від різних страв. Помітивши мисливця, лісові парфуми прийнялися його пригощати. Вони передали йому плов, смажене ребро бика й інші блюда. Мисливець ухвалював усі частування, але ні до чого з них не доторкався.

Після завершення бенкету, лісові парфуми підійшли до мисливця й попросили його повернути бичаче ребро. Але він відмовився.

Зібравши всі кісточки з'їденого бика, за винятком того ребра, яке не віддав мисливець, лісові парфуми прийнялися його пожвавлювати. Але так, як одне ребра Усе-таки не вистачало, парфуми замінили його гілочкою волоського горіха.

Побачивши, як зі складених костей виник бик, мисливець вистрілив з рушниці, - і усе зникло.

Повернувшись додому, він ретельно перевірив плаття дружини, схоже на те, що він бачив на одному з лісових парфумів. Та він зрозумів, що усе, що відбувалося у лісі - правда.

Мисливець також не утомлювався повторювати хазяїнові бика історію про те, що замість ребра у бика горіхова галузі, яку вставили замість кістки лісові парфуми.

А коли прийшов час, і того бика зарізали, то усе побачили, що одне з його ребер нагадує вигнуту гілку горіха.

Зараз ви читаєте казку Весілля лісових парфумів