Бик дає пораду буйволові

12-08-2016, 14:10 | Індонезійські казки

Буйвіл відправився розшукувати Бика й, знайшовши його, розповів йому усе один по одному від початку й до кінця. А потім він сказав:

- Я прийшов до тебе за порадою Оленя, щоб довірити тобі свою долю. Як ти знищиш мого ворога Тигру - це твоя справа. У всякому разі, тобі легко буде з ним упоратися, Бик відповів:

- Олень, звичайно, вірно говорить - я не боюся вступити у єдиноборство з Тигром. Я такий же хоробрий, як і він. Скажу більше: я напевно впораюся з ним, якщо він нападе попереду. Але якщо він піде на підлість - скажемо, спочатку втече, а потім накинеться на мене позаду або мовчачи підкрадеться й вцепится мені у зашийок - отут вуж мені з ним не впоратися! Мене лякає те ж саме, що й тебе. а я боюся напади позаду. Але якщо у нього вистачить сміливості битися віч-на-віч, я завжди готовий схопитися з ним! А зараз послухайся моєї ради: піди до Носорога. Може бути, він зуміє допомогти тобі. Адже Носоріг майже невразливий: шкіра у нього вся у складках, і її не дошкулиш ніякою зброєю. Навіть ікла Тигру - і ті йому не страшні? Шкіру його й куля не проб'є. Ріг у нього - прямо посередині морди. Це і є його зброя, що вселяє страх усім звірам. Ходить він завжди напролом, усе змітає й топче на своєму шляху!

- Так ти думаєш, мені краще піти до нього?

- Так, краще піди до нього. Дай-Те бог, щоб мої ради пішли тобі на користь.

Зараз ви читаєте казку Бик дає пораду буйволові