Буйвіл і носоріг

31-08-2016, 09:35 | Індонезійські казки

Буйвіл відправляється розшукувати Носорога й, знайшовши його, розповів йому усе один по одному від початку й до кінця. А потім він сказав:

- Бик порадив мені звернутися по допомогу до тебе. Ось я й прошу,

Щоб ти знищив мого ворога Тигру. Я вірю у твою силу й невразливість, усі лісові звірі бояться тебе. Носоріг відповів:

- Усе це вірно, я не боюся помірятися силами з Тигром. Глянь тільки, яка у мене товста шкіра і які міцні кістки! Як Тигр ні кровожерливий, я його не боюся, аби тільки тільки він напав попереду! Але він не насмілюється вступати у бій по чесному. Він хитрить! Від сутички він ухиляється, ховається у кущах, а потім нападає позаду. Тіло у нього гнучке, і він легко стрибає з місця на місце. Якщо вже він видряпає мені ока своїми гострими пазурами, то я й буцнути його не встигну. Я адже можу бігати тільки навпростець, не вмію петляти

І швидко кидатися зі сторони убік. Якщо він на мене накинеться, що мені тоді робити? Хто вирішиться прийти мені на виторг і вступить у сутичку з Тигром? Ясно, що я виявлюся переможеним - адже він користується підлими прийманнями. Але є один розумний звірок - це Кентус. Він славиться гострою кмітливістю й вуж, звичайно, зуміє допомогти тобі! Я думаю, він зробить усі що треба.

- Виходить, мені піти до Кентусу, а на твою допомогу не розраховувати?

- Так, піди краще до нього, послухайся моєї ради!

Зараз ви читаєте казку Буйвіл і носоріг