Папуга - Шукач скарбів

6-10-2016, 14:09 | Індійські казки

Сеттияр виростив гарного папугу й навчив його на всі питання відповідати однієї й тою же фразою: "Яке може бути сумнів?" Пройшло зовсім небагато часу, бідолаха сеттияр розорився, залишилася у нього сама малість - усього сто вараха. Але цей хитрун придумав, як за допомогою свого папуги знову розбагатіти.

Щодня приховував він, що залишилися гроші те у одному, то у іншому затишному містечку. А потім, при великому скупченні народу, приносив туди клітку з папугою й, звертаючись до птаха, якнайгучніше запитував:

- чи Немає тут поблизу скарбу, мій папуга?

- Яке може бути сумнів? - відповідала заученою фразою птах. Тоді сеттияр на очах у усіх розкопував свій тайничок і витягав сотню вараха.

Слава про чудо-птахові швидко рознеслася по місту. Один багатій, почувши про такого чудесного папугу, розв'язав ним заволодіти. Довго йшов торг, і нарешті сеттияр поступився " шукача скарбів" за тисячу вараха.

Жадібний багатій перерив чимало ям - адже щораз на його питання про скарб папуга відповідав те саме: "Яке може бути сумнів?" Але одного разу терпіння жадібної людини лопнуло, і він зло викликнув:

- Так ти мене просто водиш за ніс, папуга!

- Яке може бути сумнів? - почув він у відповідь.

Зараз ви читаєте казку Папуга - Шукач скарбів