“Різноманітність української кухні”
Харчування – важлива частина життя будь-якої людини. Примітно, що практично кожна з країн має свої традиційні страви, які є найбільш улюбленими для жителів цих країн. Досить цікаво вивчати страви різних країн, особливо приємно їх пробувати і порівнювати їх смак з іншими стравами з інших країн. Український народ нічим не відрізняється від інших і теж має деякі страви, які найбільше цінуються нашими людьми. При цьому можна сміливо зауважити, що українська кухня дуже різноманітна і здатна справити найприємніше враження не тільки на українців,
Трапезу прийнято починати з перших страв, до яких відносяться супи. Напевно, найвідомішим і шанованим українським першим блюдом є борщ. При цьому ніхто ніколи не відносить борщ до категорії супів, він представляється абсолютно окремим видом першої страви. Борщ вариться на основі буряка, також у нього додають картоплю, капусту, цибулю і моркву. Існує багато варіацій борщів, з найрізноманітнішими інгредієнтами, для української кухні відомі випадки, коли в борщ додавалися навіть сливи. З перших блюд українці також люблять зелений борщ, юшку, суп-жаркое, холодник і капусняк.
Велика кількість
У всі часи українці високо цінували борошняні страви за їх ситність. Існує відразу три види традиційних борошняних страв української кухні, ними є вергуни, ватрушки та пампушки. Вергуни вважаються кондитерськими виробами з тіста без дріжджів з додаванням яєць, масла, борошна і цукру. Ватрушки – відкриті булочки з тіста з наповнювачем у вигляді сиру, варення, повидла або навіть картоплі. Пампушки – невеликі здобні булочки, які не мають наповнювача і вживаються з часниковим покриттям замість хліба.
З усього вищеописаного стає зрозуміло, що українська кухня дійсно дуже різноманітна. Виходячи з тих продуктів, які були доступні українцям, наші співвітчизники змогли винайти прекрасні страви, які досі користуються в Україні величезною популярністю не тільки з боку українців, але і з боку високоповажних гостей нашої країни.