“Різноманіття української кухні”
Ні для кого не секрет, що саме Україна досить довгий час вважалася житницею більшої частини Європи. Україна – особлива країна, адже в ній змішалися звичаї практично 100 різних народів. Дивно, що саме в цій країні спокійно і мирно існують поруч українці, росіяни, євреї, греки, болгари, грузини і багато інших представників різних національностей. Україна славиться своєю гостинністю, а також приголомшливою природою і, звичайно ж, дуже смачною кухнею.
Кухню України можна характеризувати по-різному. Вона одночасно і різноманітна, і гармонійно-схожа,
В української кухні є одна дуже цікава особливість: вона відома не тільки в межах країни, а також в країнах ближнього зарубіжжя, а й на тисячі кілометрів далі. Погодьтеся, і в Америці, і в Росії, і в Ізраїлі обов’язково є ряд містечок, де ситно нагодують борщем з пампушками, варениками і, звичайно ж, запропонують випити горілки для апетиту.
Варто також відзначити, що ряд страв, властивих спочатку тільки українській кухні, вже досить довго входять в меню міжнародної кухні, причому як найвизначніші страви. Чим же так приваблива українська
Для початку варто відзначити, що свої витоки кухня України бере з східнослов’янської кухні, саме тому вона настільки ситна і смачна. Далі, важливо відзначити, що в процесі формування цілісної української кухні були зібрані рецепти з усіх регіонів країни, саме тому в переліку страв знайдеться підходяще навіть для найвибагливіших гурманів. Також, відмінною особливістю української кухні є її цілісність (і це дивно, адже рецепти збиралися з різних регіонів, смаки жителів яких грунтовно відрізнялися). Не варто випускати з виду той факт, що з технологічної точки зору українська кухня також багато запозичила у інших країн, таких як Франція, Угорщина, Польща.
Як ми вже говорили, від усіх інших кухонь світу українську кухню відрізняє процес обробки сирих продуктів. Перед тим, як приступати до процесу приготування, всі без винятку продукти спочатку недовго обсмажуються, і лише після цього починається сам процес приготування.
Найбільш часто в українській кухні можна зустріти такі продукти, як свинина, причому це може бути як м’ясо, так і сало, різні овочі, бобові. Але найбільше багатьох кухарів інших кухонь дивує сам процес приготування, який полягає в поєднанні величезного кількість продуктів на тлі одного головного. Часом у процесі приготування однієї страви може використовуватися до тридцяти різних інгредієнтів.
Одним з провідних продуктів в українській кухні є свинина, причому як свиняче м’ясо, так і сало. Багато в чому саме це ріднить українську кухню з кухнями угорців, німців і західних слов’ян.
В українській кухні особливе місце віддають салу, адже його вживають як у чистому вигляді, як самостійне блюдо, на ньому готують, використовують як начинки для страв, а також вживають в процесі приготування солодких страв. Не дивно, що саме з цим продуктом у багатьох асоціюється Україна.
Яловичину в стравах української кухні зустрінеш рідко, так як її практично не вживають. Багатьох жителів України зовсім не радує той факт, що останнім часом свинина стає все менш доступною, що змушує переглядати багато рецептів, властивих кухні країни.