Ми печемо пироги
Печуть пироги в нашій сім’ї найчастіше по суботах. Уранці матуся кличе мене до кухні. На столі вже приготовано борошно, яйця, сіль, цукор. Ми стаємо поруч і починаємо поратися біля тіста.
У моєї мами великий кулінарний талант. Коли я питаю, звідки вона вміє все це, матуся відповідає: “Тому, що з дитинства вчилася у своєї матусі. Ось як ти”. Я дуже пишаюся, почувши це. Коли тісто готове, його треба розкатати у пласт. І робити це слід дуже акуратно: тісто не повинно розриватися, у ньому не повинно бути грудочок. Взагалі тісто потребує від
Найбільше мені подобається начиняти пироги. Начинку ми готуємо залежно від пори року: улітку ми полюбляємо пироги з вишнями, восени – з яблуками. Узимку ж доводиться начиняти пироги чимось іншим, наприклад картоплею або капустою. Рум’яні та духмяні виходять у нас пироги. І мені, і матусі дуже приємно, коли тато сідає до столу. “Дякую за пироги, мої любі хазяєчки!” – каже тато. Здається, і не відходила б від печі, аби тільки татко частіше казав ці приємні слова.
Пироги – дуже
На уроках трудового навчання я найперша, особливо коли йдеться про куховарство. І ніякої таємниці тут немає. Просто в мене є матуся, яка поряд з багатьма іншими здібностями має одну найважливішу – бути для мене старшою товаришкою.