“Якої Божої заповіді тобі найважче дотримуватись і чому?”

Всім православним людям відомо про існування десяти заповідей, які містяться у Старому Завіті. І нехай наша країна є світською, а релігії відокремлені від держави і, відповідно, від апарату примусу, все-таки слід враховувати, що вплив церкви та релігії в нашому суспільстві досить сильний. Отже, більшість людей враховує релігійні приписи, в тому числі і Божі заповіді.

Я, будучи людиною релігійною, православним, точно також намагаюся дотримуватися всіх тих Божих заповідей, які нині існують. Слідувати їм досить непросто, особливо в нинішньому

світі, де так багато різних речей, які можуть збити людину з його істинного, божественного шляху. На жаль, я не можу бути винятком із цього складного правила. Отже, я теж, як і інші люди, перебуваю під ризиком вчинення чогось такого, що в цілому буде суперечити заповідям Божим. Втім, серед цих десяти заповідей далеко не всі викликають у мене труднощі. Саме з цієї причини можна знайти ту, якої мені найскладніше дотримуватися.

Зокрема, мені достатньо просто дотримуватися першої заповіді, адже я визнаю тільки нашого Бога. Точно також я не поминаю його всує, тому і третьої заповіді дотримуюся. З другою заповіддю

дещо складніше. На мене часто справляють сильні враження життя і вчинки інших людей. Втім, я не роблю з них кумирів і завжди в змозі виконувати цю заповідь. Я не краду, не прелюбодію і не вбиваю, з цим немає ніяких проблем, і я впевнений, що ці заповіді будуть дотримані мною завжди. Точно так само в мене не виникало бажання лжесвідчити, хоча і можливості давати свідчення у мене не було. Заповідь про повагу до батьків теж в цілому дотримується, хоча деколи з ними виникають конфлікти.

Варто сказати, що, мабуть, четверта і десята заповіді дотримуються мною з особливою складністю. По-перше, мені важко нічого не робити в суботу. Дуже часто виникає необхідність чимось займатися, працювати, і далеко не завжди у мене є можливість відкласти всі ці справи до кращих часів. Крім того, я не можу сказати, що ніколи не бажав нічого чужого. Звичайно, це не мотивувало мене красти чи відбирати у когось щось. У той же час, коли бачиш цікаві речі і предмети в інших людей, якось автоматично виникає бажання отримати у своє володіння щось подібне.

У зв’язку з усім вищевикладеним, я можу з упевненістю зробити висновок, що найважче мені дотримуватися четвертої та десятої заповідей. Тим не менш, я борюся зі спокусою, постійно шкодую, якщо щось йде не так, як я планував, і прошу у господа прощення за свої гріхи. Ніхто не досконалий, але потрібно прагнути до досконалості.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4.00 out of 5)

“Якої Божої заповіді тобі найважче дотримуватись і чому?”