Твір “Чому скисає молоко” з біології

Молоко – продукт корисний та поживний. Найчастіше в нашій країні люди п’ють коров’яче або козяче молоко. А ще часто люди вживають молоко кобиляче – воно теж має дуже цінний склад, у ньому багато вітамінів та мікроелементів. Дитинка, коли народжується, відразу тягнеться до материнського молока. В доброму молоці багато цукру, жирів, солей та білків.

Але, коли молоко постоїть у холодильнику або без нього приблизно три дні, воно скисає. Причина скисання молока в тому, що воно містить багато молочнокислих бактерій. І ці бактерії після

здоєння корови добре розмножуються, особливо, коли молоко стоїть не в холодильнику. А, наприклад, у теплі. Або просто при кімнатній температурі.

Воно скисає швидше, якщо корову доїли в антисанітарних умовах, і в молоко попало багато бактерій. А також молоко дуже довго не скисає, якщо воно пастеризоване, стерилізоване. Такі види обробки спеціально застосовуються для того, щоб молоко довго не скисало. Воно знищує молочнокислі бактерії та палички.

Взагалі, скисання молока – це процес природній, а молочнокислі продукти дуже корисні для організму людини. Але в реальності не всі люди полюбляють кисле

молоко, не всі його добре переносять.

Оброблене молоко, що не скисає, може довго лежати на прилавках магазину, доки його не куплять. Або в холодильнику. Воно не скисає до двох місяців. Ще є теплова обробка молока, а є вакуумна. Теплова ще називається термічною. В такому разі молоко теж довго не скисає.

Вдома ми не раз сквашували молоко, для цього ми ставили його в тепле місце та накривали марлечкою. На третій день, яким не було б молоко, воно скисає. Виходить кисляк, а він теж дуже корисний та цінний продукт.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)

Твір “Чому скисає молоко” з біології