Сучасна політична карта миру – 10 клас

1. Знайдіть помилку серед самих більших країн миру (по території) :

А) Росія

Б) Канада

В) Китай

Г) США

Д) Австралія

2. Розташуєте країни по убуванню чисельності населення(по усьому світі)

Китай (1) , Індія(2) , США (3) , Індонезія(4) , Бразилія(5) , Японія(6) , Росія(7)

А) 1,2,3,4,5,7,6

Б) 1,2,4,5,3,7,6

В) 1,2,5,4,3,7,6

Г) 1,2,5,4,3,6,7

Д) 1.2,4,5,3,7,6

3. Знайдіть правильне розташування країн Європи по зростанню території:

А) Німеччина, Норвегія, Швеція, Іспанія, Франція, Росія

Б) Німеччина, Норвегія, Швеція, Франція, Іспанія, Росія

В) Іспанія,

Україна, Італія, Франція, Великобританія, Німеччина, Росія

Г) Іспанія, Франція, Великобританія, Німеччина, Росія

Д) Німеччина, Норвегія, Франція, Росія

4. Розташуєте країни по зростанню чисельності населення (по усьому світі)

Китай (1) , Індія(2) , США (3) , Індонезія(4) , Бразилія(5) , Японія(6) , Росія(7)

А) 6,7,5,4,3,2,1

Б) 6,7,3,5,4,2,1

В) 6,7,3,4,5,2,1

Г) 7,6,3,4,5,2,1

Д) 6,7,3,5,4,2,1

5. Країна не вхідна (офіційно) у країни великої сімки:

А) Італія

Б) Росія

В) Франція

Г) Канада

Д) Німеччина

6. Знайдіть помилку:

А) Індія

Б) Бразилія

В) Мексика

Г) Італія

Д) Єгипет

7. До нових індустріальних

країн не ставиться:

А) Республіка Корея

Б) Тайвань

В) Гонконг

Г) Сінгапур

Д) Всі країни ставляться

8. До нефтеекспортирующим країн не ставиться:

А) Саудівська Аравія

Б) Кувейт

В) Катар

Г) Лівія

Д) Усі ставляться

9. Найменш розвинені країни (знайдіть помилку) :

А) Бангладеш

Б) Непал

В) Афганістан

Г) Ємен

Д) Пакистан

10. Укажіть у запропонованому спиську європейську країни:

А) Норвегія

Б) Зеландія

В) Уругвай

Г) Заїр

Д) Грузія

11. Укажіть країну Океанії:

А) Тувалу

Б) Уругвай

В) Доминика

Г) Еритрея

Д) Сан-Марино

12. Яка країна Європи має вихід до Світового океану:

А) Ірландія

Б) Швейцарія

В) Австрія

Г) Албанія

Д) Македонія

13. Яка із країн Африки має вихід до Світового океану:

А) Бурунді

Б) Нігерія

В) Еритрея

Г) Марокко

Д) Болівія

14. По території якої країни протікає ріка Дунай:

А) Болгарія

Б) Швейцарія

В) Словенія

Г) Білорусія

Д) Франція

15. Яка із країн Латинської Америки має вихід до Світового океану:

А) Мексика

Б) Колумбія

В) Уругвай

Г) Парагвай

Д) Свазіленд

16. Знайдіть помилку:

А) Росія – Моськва

Б) Польща – Варшава

В) Германія – Бонн

Г) Канада – Торонто

Д) США – Нью-Йорк

17. Знайдіть єдино правильне сполучення:

А) Польща – Прага

Б) Ліхтенштейн – Люксембург

В) Ірландія – Рейкъявик

Г) Данія – Копенгаген

Д) Фінляндія – Осло

18. Укажіть столицю держави Африки:

А) Каїр

Б) Дакка

В) Сану

Г) Доха

Д) Нікосія

19. Укажіть у запропонованому спиську країну “переселенського капіталізму” :

А) США

Б) Бразилія

В) Аргентина

Г) ПАР

Д) Нігерія

20. Країна з республіканською формою правління:

А) Великобританія

Б) Іспанія

В) Фінляндія

Г) Швеція

Д) Росія

21. Країна з монархічною формою правління:

А) Ірак

Б) Іран

В) Йорданія

Г) Ємен

Д) Швеція

22. Країна з конституційною монархією:

А) Мавританія

Б) Марокко

В) Саудівська Аравія

Г) Оман

23. Країна з абсолютною монархією:

А) Малайзия

Б) Камбоджа

В) Таїланд

Г) Бруней

24. Укажіть поширеність республіканської форми правління:

А) 1/10 всіх країн

Б) 1/6 всіх країн

В) 1/4 всіх країн

Г) 1/2 всіх країн

Д) 5/6 всіх країн

25. Укажіть країну з унітарною формою адміністративно-територіального пристрою:

А) Бельгія

Б) Швейцарія

В) Австрія

Г) Нідерланди

26. У якій півкулі зосереджено більше населення:

A) У Східному

Б) У Західному

В) У Північному

Г) У Південному

Д) Сильних розходжень у чисельності не спостерігається

27. У якій півкулі проживає найменше людей:

A) У Східному

Б) У Західному

В) У Північному

Г) У Південному

28. Яка з перерахованих нижче країн має найвищу щільність населення:

A) Бангладеш

Б) Непал

В) Китай

Г) Індія

Д) ФРН

29. Укажіть більше точну відповідь. Внутрішні міграції:

A) Переселення із села в місто

Б) Переїзд на освоювані землі

В) Переселення із села в місто й переїзд на освоювані землі

Г) Переселення з району в район

Д) Точної відповіді немає

30. Укажіть абсолютний приріст населення Землі в 1990-х роках:

А) 20- 30 млн. чіл.

Б) 60- 70 млн. чіл.

В) 90- 110 млн. чіл.

Г) 120- 130 млн. чіл.

Відповіді:

1

Д

2

А

3

А

4

А

5

Б

6

Г

7

Д

8

Д

9

Д

10

А

11

А

12

А

13

А

14

А

15

А

16

Д

17

Г

18

А

19

Г

20

В

21

В

22

В

23

Г

24

Д

25

Г

26

А

27

Г

28

В

29

В

30

В


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...


Сучасна політична карта миру – 10 клас

Categories: Нові твори

Links