“Я вийшов на пошуки Бога…” (Місце релігії у суспільстві)

У всі часи людей хвилювала проблема відношення до Бога. Що це? Як до нього ставитися? Який вплив він здійснює на нас? Раніш більшість людей вірила в нього і була певна, що він є. Вони вірили, що Бог спостерігає за людьми, почасти керує ними, карає за усілякі гріхи.

І віруюче людство боялось його і. намагалось не розгнівити Бога своїми злими вчинками. Але одні це робили щиро, не боячись кари, а інші боялись кари і тому уникали поганих думок, слів і, нарешті, справ.

Протягом багатьох років різні письменники і поети брались за цю тему, шукали відповіді.

В останній час ми усе частіш задумуємося і знову повертаємося до цих питань.

І зараз більшість людей вірить у Бога. Але за останні роки ця віра прийняла інший характер. Людство почало розуміти, що усі біди пішли від нас самих, від того, що люди перестали думати, що зло не зникає в нікуди, а завжди повертається у різному вигляді. І, кажучи про інший характер цього Бога, можна стверджувати, що він допомагає людині у буквальному значенні слова жити, тобто усвідомлювати усі свої вчинки, свої справи, допомагати ближньому.

Будь-яка людина, навіть яка говорить, що не вірить У Бога, має в думках хоч маленьку

часточку віри у щось вище, розумне, святе, особливо коли людині раптом стає погано (і в духовному, і в життєвому значенні). Але ця віра і є Бог: Надія, Любов.

Людина не може бути ідеальною, у всіх є недоліки і немає таких людей, котрі жодного разу навіть не помислили про щось погане, тому дуже хочеться вірити у Бога, адже за цим приходить щире розкаяння. Важко, звичайно, на словах сказати, що таке Бог, цьому поняттю не можна дати однозначне визначення. До того ж у всіх це асоціюється з різними поглядами, досвідом, вчинками.

Але мені здається, що Бог – це розуміння життя, любов і віра у щось святе. Так само, як не можна точно визначити це слово, неможливо відразу знайти дорогу до Бога. І людина шукає її все життя, бо вірити – просто необхідно, це допомагає йти до світла, добра, любові.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 2.50 out of 5)

“Я вийшов на пошуки Бога…” (Місце релігії у суспільстві)