Шум, гамір і тролі у горах

21-09-2016, 09:16 | Ісландські казки

Якось дві людини пішли у гори збирати мохи. Однією ніччю вони обоє лежали у наметі. Один заснув, а іншої пабонував. Тоді той, який пабонував, побачив, що той, який спав, виповзає назовні. Він пішов за ним, але із труднощами поспівав так, щоб відстань між ними не збільшувалося. Людина піднялася на льодовик. Тоді другий побачив величезну скессу, що сидить на вершині льодовика. Вона поводилася так: поперемінно витягала руки й потім притягала їх до грудей, і таким чарівним способом тягла до себе цієї людину. Людина стрибнула прямо їй у обійми, і вона втекла разом з ним.

Рік по тому люди з його приходу пішли у гори збирати мохи у тих же місцях. Тоді він прийшов до них, мовчазний і похмурий, так що із труднощами від нього добилися слова. Люди запитали його, у кого він вірить, і він відповів, що вірить у бога.

На другий рік він знову прийшов до тим же збирачам мохів. Тоді він був так схожий на троля, що наводив страх. Проте його запитали, у кого він вірить, але він нічого не відповів. Цього разу він провів з людьми менше часу, чому раніше.

На третій рік він ще прийшов до людей, він тоді став теперішнім тролем і виглядав дуже злісним. Хтось, однак, наважився запитати у нього, у кого він вірить, а він відповів, що вірить у «шум, гамір і тролів у горах» і потім зник. Після цього він більше не з'являвся, люди також не насмілювалися кілька років збирати мохи на цім місці.

Зараз ви читаєте казку Шум, гамір і тролі у горах