Історія про жаб

30-09-2016, 14:33 | Бушменські казки

За давніх часів одна дівчина занедужала, вона лежала у окремій хатині й відмовлялася від їжі, яку пропонували їй її матері. Тайкома від усіх вона вбивала дітей Води і їла їх.

Її матері розв'язали з'ясувати, чому дівчина відмовляється від їжі, і ось якось, коли усе жінки й діти відправилися на пошуки личинок термітів, вони веліли однієї дівчинці залишитися будинку й покарали їй стежити за її старшою сестрою, щоб довідатися, що вона їсть. А дівчина нічого про це не знала. Дівчинка, сховавшись у хатині своєї матері, побачила, як її старша сестра вийшла з будинку хвороби й спустилася до джерела. Вона вбила дитя Води, принесла додому й зварила, а коли вона з'їла усе м'ясо, то знову лягла. Але дівчинка стежила за нею й усе бачила.

Коли повернулася мати дівчини, дівчинка розповіла їй про те, що було, як її старша сестра вбила якусь гарну істоту, яка була у воді.

Її мати догадалася, вона викликнула:

- Це було дитя Води.

Та вона більше нічого не сказала й знову відправилася на пошуки личинок термітів.

Раптом вона побачила, що небо покрилося хмарами піднявся ураган. Вона сказала:

- Видне, будинку щось негарне. Вихор несе усе до джерела.

Та ось через те, що її дочка вбивала дітей Води вихор усіх їх відніс у воду. А дівчину, з вини якої це трапилося, вихор відніс першої. Вона потрапила у воду й перетворилася у жабу. Слідом за нею вихор підхопив її матерів, які збирало коріння, він відніс їх у воду, і вони теж перетворилися у жаб. Потім вихор підхопив її батька, який полював там, і відніс його до джерела, він також перетворився у жабу. Та ось усі вони перетворилися у жаб. Та всі їхні речі: стріли батька, очеретяні циновки, з яких зроблені хатини, - усе виявилося у воді, тому що люди стали жабами. Вони тепер ростуть у води, це речі перших людей, які жили тут до нас.

Зараз ви читаєте казку Історія про жаб