Історія про старшу сестру-пітонові й молодшій сестрі-шакалові

16-07-2016, 17:20 | Бушменські казки

Старша сестра-пітон була дружиною кори-дрохви.

Кори побрав у дружин пітона, а шакал був молодшою сестрою пітона.

Обидві сестри відправилися вдвох до озерця, до джерела, і сестра-шакал

Сказала:

- Піднімайся на це дерево. Давай поїмо плодів нга, що висять тут. Та ось сестра-пітон піднялася на дерево, піднялася наверх, і тонкі галузі обломилися під її вагою. Вона впала у джерело.

Тоді сестра-шакал сказала:

- Ага! Тепер я піду й відніму у неї її чоловіка.

А сестра-пітон залишилася на дні джерела, вона так а лежала там. Сестра-Шакал підібрала речі сестри-пітона, одяг і прикраси, і надягла на себе. Вона начепила усе на себе, приміряючи й так і отак. До вечора вона вернулася у становище кори. Сестра-Шакал увійшла у хатину сестри-пітона й села там.

Незабаром повернувся додому чоловік сестри-пітона.

- Де моя дружина? - запитував він себе. - Хто це сидить тут замість неї? Чому я сьогодні не бачу моєї дружини, тепер, коли я вже повернувся додому? Куди це пішла сьогодні моя дружина? Що трапилося?

Стало темніти. Усе сиділи навколо й розмовляли. Коли зовсім стемніло, кори побрав стріли й застромив їх у пісок. Він застромив їхніми наконечниками догори. Та коли сестра-шакал відправилася спати, вона лягла на них і вмерла. Коли розвидніло, чоловік устав і пішов. Він перетворився у кори-дрохву. А сестра-шакал стала шакалом.

Зараз ви читаєте казку Історія про старшу сестру-пітонові й молодшій сестрі-шакалові